Štyri spôsoby, ako vám zmäkčovače ušetria

Štyri spôsoby, ako vám zmäkčovače ušetria

Zmäkčovače vody sú zariadenia, ktoré dokážu zmeniť tvrdú vodu na mäkkú aj vo vašej domácnosti či firme a tak šetriť vaše náklady. Tieto zmäkčovače vody sú totiž založené na technológii výmeny iónov vo vode, aby rozpustené minerálne látky nemohli už viac ničiť vaše spotrebiče, kotle a potrubia.

Zmäkčovače vody skutočne predstavujú investíciu, ktorá bude šetriť peniaze vašej rodine alebo spoločnosti a v tom článku vám o tom povieme viac.

1. Šetríte na opravách

Je známe, že tvrdá voda tvorí vodný kameň. Ten vám vzniká vtedy, keď sa počas ohrievania tvrdej vody zrážajú minerály, ktoré sú v nej rozpustené. Vodný kameň sa potom viaže k vášmu potrubiu alebo k výhrevným špirálam.

Po čase vám vodný kameň môže úplne zablokovať potrubie, čo vedie k jeho výmene, alebo upchať odtoky v umývadlách a sprchách – čo opäť vedie k vysokým výdavkom za opravy.

2. Šetríte na praní a umývaní

Okrem vodného kameňa vám tvrdá voda spôsobuje ďalší problém – znemožňuje vám dokonale vyprať vaše oblečenie, keďže pracie prostriedky strácajú v tvrdej vode svoju účinnosť. Vy ste potom nútení zbytočne míňať svoje peniaze na nové pracie prášky a pracie gély, len aby ste minimalizovali účinky tvrdej vody.

Naopak, majitelia zmäkčovačov vody zisťujú, že vďaka mäkkej vode dokážu prať rovnaké množstvo oblečenia a umývať riad s menším množstvom čistiacich prostriedkov.

3. Šetríte svoj čas

Tie najlepšie zmäkčovače vody sú plne automatizované a okrem nastavovaní pri montáži od vás nevyžadujú už žiadne úkony, okrem občasného doplnenia soľných tabliet.

Navyše obsahujú časovače. Tie vám umožnia nastaviť, kedy má zmäkčovač spracovávať vašu tvrdú vodu a ako dlho má pracovať. Väčšina majiteľov nastavuje svoj zmäkčovač na skoré ráno, aby tak mali pripravené dostatočné množstvo mäkkej vody na celý deň.

Ak však nechcete časovač využívať a vyžadujete stály prísun mäkkej vody, zmäkčovač vám bude vodu dopĺňať sám a automaticky.

4. Zvyšujete hodnotu svojho majetku

Ak má váš dom alebo prevádzka problémy s tvrdou vodou, potenciálni kupci si to okamžite všimnú už len podľa bielych škvŕn na vodovodnej batérii a buď stratia záujem, alebo si budú nárokovať nižšiu cenu.

Zmäkčovač vody vám naopak môže zvýšiť hodnotu vášho majetku – odstránením viditeľného problému s tvrdou vodou, na ktorý by kupec sám doplatil a zároveň ponúknutie pridanej hodnoty vo forme zmäkčovača vody, ktorý ocení.

Chcete sa o našich zmäkčovačoch vody a ďalších zariadeniach na úpravu vody dozvedieť viac? Napíšte nám do kontaktného formulára a my radi zodpovieme všetky vaše otázky.