Pitný režim a vaša firma

Pitný režim a vaša firma

Bolieva vás často hlava, ste v práci unavení a podráždení? Jedným z dôvodov môže byť aj nedostatočný pitný režim, ktorý zásadne ovplyvňuje pracovné výkony vás, vašich kolegov a podriadených. Pýtate sa ako?

Pojmu „pitný režim“ učíme už naše deti – a pritom sami často mávame problém dodržiavať ho, najmä ak sme zaneprázdnení prácou. Zabúdame pritom, aký je pravidelný pitný režim pre naše telo dôležitý, ako optimalizuje náš metabolizmus a zabezpečuje priebeh látkovej výmeny a vylučovanie nečistôt z tela.

Ako teda pôsobí dehydratácia na vás a vašich kolegov? Príznakov dehydratácie je niekoľko:

  • Únava a nižší pracovný výkon
  • Horšie intelektové funkcie a pozornosť
  • Bolesti hlavy a migrény
  • Zhoršené trávenie
  • Zlá nálada, nervozita a frustrácia

Čo piť a čo nepiť

Najvhodnejšia je, samozrejme, čistá voda. Na väčšine Slovenska je voda z vodovodu pitná, problémom však býva chlórový kal, ktorý vyžaduje čas, aby z pohára s vodou vyprchal.

Ďalším problém sú rôzne pachute vo vode, zvyčajne spôsobené potrubím vo vašej budove. Ponúknuť takúto vodu klientovi na pracovnom stretnutí potom určite nie je to, po čom túžite.

Alternatívou je balená voda, tá však – narozdiel od niekoľkonásobne vyššej ceny – nebýva výrazne rozdielna od vašej vody z vodovodu.

Okrem vody sú žiadané rovnako čaje, ale bez cukru. Na ich prípravu, samozrejme, potrebujete ľahko dostupnú horúcu vodu, ktorú vám poskytne výdajník vody.

Je známe, že nezdravé sú nápoje s vysokým obsahom cukru, teda limonády a džúsy. Na druhej strane, kofeín a bublinkové nápoje pôsobia močopudne. Aj to je jedným z dôvodov, prečo sa ku káve zvykne podávať aj pohár vody.

Nečakajte na smäd

Nikdy sa nespoliehajte, že vás pocit smädu na smäd upozorní. Tento pocit sa totiž dostavuje až vtedy, keď je strata tekutín výrazná a váš pracovný výkon je už z dôvodu dehydratácie znížený. Najlepším riešením je preto vybaviť aj vaše pracovisko výdajníkom vody, ktorých vás radi informujeme.

Tento výdajník je vybavený zariadením na reverznú osmózu, ktoré odstráni z vašej pitnej vody škodliviny, a mineralizátorom, ktorý dodá vašej pitnej vode všetky minerály, potrebné pre váš organizmus.

Výdajník je navyše plne automatizovaný a kedykoľvek poskytne vám, vašim kolegom a klientom chladenú vodu, horúcu vodu a vodu s izbovou teplotou. Pre vás informácií nás neváhajte kontaktovať, napríklad aj prostredníctvom kontaktného formulára nižšie.