Mýty a fakty o zmäkčovačoch vody

Mýty a fakty o zmäkčovačoch vody

U nás vo Feaste sa v prvom rade snažíme informovať vás. Až tak vám dokážeme naplno predstaviť kvalitu najlepších produktov a ich výhody pre vašu domácnosť alebo firmu. Pri našej komunikácii sa však často stretávame s mnohými omylmi a mýtmi, ktoré sa k vám dostávajú. Kde je teda pravda?

1. „Voda zo zmäkčovača vody nie je pitná“

Tento omyl vychádza z predpokladu, že voda zo zmäkčovača vody obsahuje príliš veľa sodíka, ktorý pre vás predstavuje rizikový faktor pre zvýšený krvný tlak. V skutočnosti je priemerné množstvo sodíka v litri takto zmäkčenej vody niekde na úrovni medzi 75 až 100 mg. Pre porovnanie, odporúčaná denná dávka sodíka pre dospelého človeka je niekde medzi 1500-2300 mg. Ak sa stále obávate tohto stopového množstva sodíka zo zmäkčovača, niektoré zariadenia sú schopné používať k regenerácii chlorid draselný. Navyše zapojenie reverznej osmózy k vášmu zmäkčovaču vám dokonca zaručí pitnú vodu úplne bez sodíka.

2. „Zmäkčená voda nie je vhodná na hygienu“

Sprchovanie v mäkkej vode vám môže privodiť pocit, že mydlo a šampón neboli zmyté a vaša pokožka je zvláštne klzká. Skutočnosť je taká, že po odstránení rozpustných látok vďaka zmäkčovaču vody vám vaša voda dôkladne vyčistí pleť a umyje vlasy. Hneď potom sa vaša pokožka sama zvlhčí a hydratuje. Naopak, s tvrdou vodou sa vaše póry upchávajú zvyškami mydla, takže vaša pleť zostáva suchá a vlasy lámavé.

3. „Zmäkčovače vody sú príliš drahé a neefektívne“

Práve naopak, zmäkčovač vody je jediný domáci spotrebič, ktorý vám pomáha šetriť peniaze. Používaním mäkkej vody šetríte na účtoch za ohrev vody, vaše spotrebiče sa nekazia a vďaka zmäkčovaču vody bude aj vaša práčky a umývačka riadu vyžadovať asi o polovicu menej čistiacich a pracích prostriedkov.

Poznáte ďalšie negatíva zmäkčovačov vody a chcete vedieť, či sú skutočné alebo nie? Napíšte nám a my vám zodpovieme všetky vaše otázky.