MARSEL® soľné vločky – luxusný detail vašej kuchyne

MARSEL® soľné vločky – luxusný detail vašej kuchyne

V gastronómii rozhodujú drobnosti – a MARSEL® soľné vločky sú presne ten prvok, ktorý dokáže pozdvihnúť jedlo na vyššiu úroveň. Jemné, krehké a prirodzene chrumkavé kryštály dodajú každému sústu jedinečný charakter.

Prečo práve MARSEL® soľné vločky?

  • Výnimočná textúra – vločky sa nerozpustia hneď, na jazyku zanechajú príjemný chrumkavý pocit.
  • Čistá prírodná chuť – bez prísad a chemikálií, len čistý chlorid sodný z kvalitného zdroja.
  • Estetika servírovania – krásne biele kryštály vyniknú na mäse, rybách aj dezertoch.
  • Univerzálne použitie – steak, grilovaná zelenina, čerstvé šaláty, dokonca aj čokoládové dezerty.

 Recept: Steak s MARSEL® soľnými vločkami

Ingrediencie (2 porcie)

  • 2 ks kvalitného steaku (ribeye, sviečkovica alebo rump, cca 200–250 g/ks)
  • 1–2 PL olivového oleja
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • MARSEL® soľné vločky
  • (voliteľne) rozmarín, tymián a kúsok masla

Postup

  1. Steak nechajte aspoň 30 minút pred prípravou pri izbovej teplote.
  2. Potrite ho olivovým olejom, osoľte až po príprave, teraz len okoreňte čiernym korením.
  3. Rozohrejte panvicu (najlepšie liatinovú) na vysokú teplotu.
  4. Opečte steak 2–3 minúty z každej strany podľa preferencie.
  5. Nechajte 3–5 minút odpočívať.
  6. Pri servírovaní posypte MARSEL® soľnými vločkami a pridajte bylinkové maslo.

 Recept: Čokoládové brownies s MARSEL® soľnými vločkami

Ingrediencie (na formu 20×20 cm)

  • 200 g kvalitnej horkej čokolády
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • MARSEL® soľné vločky na posypanie

Postup

  1. Čokoládu a maslo roztopte vo vodnom kúpeli a nechajte mierne vychladnúť.
  2. V inej mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte vanilku.
  3. Primiešajte čokoládovú zmes, potom múku a kakao.
  4. Cesto vylejte do formy vystlanej papierom na pečenie.
  5. Pečte pri 180 °C asi 25 minút – stred má zostať vláčny.
  6. Po upečení nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte MARSEL® soľnými vločkami – dodajú dezertu kontrast a zvýraznia čokoládovú chuť.

 MARSEL® soľné vločky 100 g nájdete na https://www.feast.sk/marsel-so... – malý detail, ktorý spraví veľký rozdiel v slanej aj sladkej kuchyni.

Galéria