Čo by ste mali vedieť o soli vhodnej do slaných bazénov.

Čo by ste mali vedieť o soli vhodnej do slaných bazénov.

Prečo práve POOLSEL® ?

Na to, aby všetko fugovalo, je pre vás veľmi dôležitý výber správneho typu soli pre váš bazén.

POOLSEL® je soľ vysokej čistoty bez prídavných látok, určená pre použitie v bazénoch na výrobu aktívného chlóru. 

Zaručuje Vám bezpečnosť  a dokonalý komfort plávania. Soľ je  špeciálne vyrobená z hrubej morskej soli, vysokej čistoty s nízkym obsahom síranov, neobsahuje iné prísady.  

Spĺňa parametre v zmysle normy pre bazény EN 16401, ktorá stanovuje požiadavky na zloženie, čistotu soli určenej do bazénu, na výrobu aktívneho chlóru elektrolytickým rozkladom slanej vody, čiže pre salinátor. 

Čo je to Salinátor ?

Salinátor je dômyselné zariadenie na úpravu bazénovej vody. Jeho hlavnou funkciou je rozklad molekúl bazénovej soli a ich transformácia na aktívny chlór. Ten pri zachovaní vlastností soli dezinfikuje vodu a odstraňuje nedostatky, ktoré spôsobuje bežný chlór. Pokiaľ chcete soľ do bazéna využívať ako dezinfekciu, je použitie salinátora nevyhnutné. Bazénová soľ bez tohto prístroja síce jemne zmäkčuje pokožku a má preukázateľné antiseptické účinky, vodu v bazéne však nedezinfikuje. V prípade, že nepoužijete salinátor, je potrebné aplikovať adekvátnu dávku dezinfekcie. Soľ totiž sama o sebe dezinfekčné účinky nemá.

Pre správne fungovanie dezinfekcie vo vašom bazéne používajte len certifikovanú soľ, doporučenú výrobcom salinátora a sĺňajúcu požiadavky v zmysle platnej legislatívy. 

 Takýmto produktom je morská bazénová soľ POOLSEL®, ktorú si môžete zakúpiť v našom eshope kliknutím na tento odkaz.

Bezpečné používanie 

Nepoužívajte soľ, ktorá obsahuje prísady ( napr. jód, protihrudkujúcu prísadu E536, E535 ) alebo nespĺňa požiadavky normy  EN 16401. 

Soľ POOLSEL® v skutočnosti nie je biocídom, ale prekurzorom - látka slúžiaca na výrobu aktívného chlóru priamo na mieste ( in situ) vo vašom bazéne za pomoci salinátora. POOLSEL® spĺňa nielen požiadavky z hľadiska čistoty potrebnej pre správnu funkčnosť salinátora, ale aj požiadavky z hľadiska bezpečnosti zdravia v profesionálnych a súkromných bazénoch v zmysle zákona o biocídoch BRP 528/2012  je registovaný aj pre Slovensko, podľa platnej legislatívy. 

POOLSEL®je zaradený do kategórie Typ výrobku PT02 : Dezinfekčné prostriedky a algicídy, ktoré nie sú určené na priamu aplikáciu na ľudí alebo zvieratá. Medzi oblasti použitia patria okrem iného bazény, akváriá, voda na kúpanie a iné vody.

Doporučené dávkovanie 

Aby ste zabránili rastu baktérií a rias vo vašom bazéne použivajte POOLSEL® iba elektrolýzou a riaďte sa pokynmi výrobcu salinátora.  Doporučená dávka 5 -9 kg na m3 bazénovej vody 

Účinna látka biocídného výrobku Aktívny chlór generovaný z chloridu sodného.

Čas potrebný na dosiahnutie biocídného účinku účinnej látky je :

Baktérie 1,4 mg/l ......... 30 sekúnd         Vírusy 1,4 mg/l .......... 10 minút 

Buďte zodpovední a používajte certifikovanú soľ POOLSEL®, ktorá spĺňa všetky kvalitatívne parametre aktuálnej normy a požiadavky v zmysle platnej legislatívy.

Galéria